HUBERTUS MYŚLIWSKI
15 październik 2011 r. /sobota/


07:00 – Hubertowska Msza Polowa - kaplica przy Kościele Prezydentów RP
07:30 – Apel na łowy – zbiórka myśliwych
08:00 – 13:00 – Polowania (obwody w zarządzie Lasów Państwowych i obwody kół łowieckich)
09:00 – Jarmark Hubertowski
09:00 – 16:00 – Spalski Festiwal Kulinarny „Oswajamy Dziczyznę”
09:00 - 09:30 – Powitanie gości, wystawców i uczestników konkursów
09:30 - 10:00 – Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Kolorowy Hubertusik”
10:00 - 10:30 – Konkurs nalewek I etap
10:30 - 11:00 – Prezentacja sokolników
11:00 - 11:30 – Konkurs kulinarny pasjonatów
11:30 - 12:00 – Pokazy kulinarne mistrzów
12:00 - 12:30 – Wspólne pieczenie dzika
12:30 - 13:00 – Występ Zespołu Wacław Masłyk i „Żubrosie”
13:00 – 13:30 – Pokazy psów myśliwskich
13:30 – 14:00 – Konkursy Lasów Państwowych
14:00 – 14:30 – Występ Zespołu Muzyki Myśliwskiej „Rabiec”
14:00 – 14:30 – Pokot (polana nad Pilicą)
14:30 – 15:30 – Parada Św. Huberta
15:00 – 15:30 – Część oficjalna (scena) – powitanie gości honorowych
15:00 – 16:00 – Wielkie Spalskie Kulinarna
17:00 – Biesiada myśliwska – Hotel Prezydent
          – Koncert muzyki myśliwskiej w wykonaniu Reprezentacyjnego Zespołu Polskiego
             Związku Łowieckiego pod dyrekcją Mieczysława Leśniczanka
          - Finał konkursu nalewek, ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursie kulinarnym

 

 

16 październik 2011 r. /niedziela/ (Hotel Prezydent)

09:00 - 17:00 – Kiermasz produktów Slow Food
09:00 - 10:00 – Konkurs kulinarny młodych talentów
10:00 - 11:00 – Pokazy kulinarne mistrzów – jak profesjonalnie dokonać rozbioru dziczyzny
                         i przygotować z niej wykwintne dania
11:00 - 14:00 – Konkurs kulinarny profesjonalistów
15:00 – Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w konkursach kulinarnych
17:00 – Kolacja Slow Food

 

 

HUBERTUS JEŹDZIECKI (tereny łąk nadpilicznych)

10:00 – Rozpoczęcie jarmarku jeździeckiego
11:00 – przejażdżki bryczkami
12:00 – Prezentacja koni i jeźdźców biorących udział w pogoni za lisem
13:00 – Prezentacja zaprzęgów
13:30 – Prezentacja koni ras użytkowych i pokazy dyscyplin jeździeckich
14:30 – Finał gonitw
16:00 – Muzyka country i biesiada jeździecka

 

 Do pobrania: Program - Hubertus Spalski 2011

 

Degustacja potraw dla publiczności w ramach Spalskiego Festiwalu Kulinarnego „Oswajamy Dziczyznę” jest bezpłatna

Udział w polowaniu Hubertowskim oraz w Udział w biesiadzie jest płatny

 

 

Więcej informacji: www.hubertusspalski.pl

 

 

W imieniu Organizatorów serdecznie zapraszamy do Spały w dniach 15 i 16 października 2011 r.

Pin It