20 październik 2012 r. /sobota/
HUBERTUS MYŚLIWSKI

07:00

– Hubertowska Msza Polowa - kaplica przy Kościele Prezydentów RP

07:30

– Apel na łowy – zbiórka myśliwych

08:00 – 13:00

– Polowania (obwody w zarządzie Lasów Państwowych i obwody kół łowieckich)

08:00 – 17:00

– III Jarmark Hubertowski

09:00 – 17:00

– Blok artystyczny na scenie głównej

09:00

– 13:00

– Oswajamy Dziczyznę, promocja łowiectwa oraz racjonalnego wykorzystania zasobów przyrodniczych lasów polskich ze szczególnym uwzględnieniem dziczyzny, przygotowane wspólnie przez Lasy Państwowe, Polski Związek Łowiecki oraz Firmę Provincja. W trakcie tego punktu przeprowadzimy liczne degustacje dziczyzny, pokazy kulinarne w akompaniamencie muzyki myśliwskiej oraz tradycyjnej muzyki regionalnej, pokazy sokolników, pokazy psów myśliwskich.

12:00

– Wręczenie certyfikatów Honorowych Ambasadorów Spały

13:00
– 14:00

– Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Kolorowy Hubertusik”

13:30
–  14:00

– Parada Św. Huberta

14:00 – 14:30

– Pokot (polana nad Pilicą)

14:30

– Myśliwskie jadło przy ognisku (polana nad Pilicą) – wstęp wolny

17:00

– Biesiada myśliwska – Hotel Prezydent
– Koncert muzyki myśliwskiej w wykonaniu Reprezentacyjnego Zespołu Polskiego Związku Łowieckiego pod dyrekcją Mieczysława Leśniczaka

Udział w  polowaniu Hubertowskim 250,00 złotych
Udział w biesiadzie 120,00 złotych

Zainteresowanych prosimy o kontakt z ZO PZŁ w Piotrkowie Trybunalskim
– tel. (44) 646-43-76

 

 

21 października 2012 r. /niedziela/
HUBERTUS JEŹDZIECKI (tereny łąk nadpilicznych)

10:00

– Rozpoczęcie jarmarku jeździeckiego

12:00

– Prezentacja zaprzęgów i przejażdżki bryczkami

13:00

– Prezentacja koni ras użytkowych, pokazy dyscyplin jeździeckich, pokazy sokolników

14:00

– Prezentacja koni i jeźdźców biorących udział w pogoni za lisem

15:30

– Finał gonitw

16:00

– Muzyka country i biesiada jeździecka

12:00
–  16:00

– Firma Provincja zaprasza na Piastowski Szlak Kulinarny – promocję dziczyzny, prezentacje i pokazy kulinarne połączone z degustacją potraw z dziczyzny, grzybów i owoców leśnych

Zainteresowanych udziałem w pogoni za lisem prosimy o kontakt
z Panem Janem Królikowskim – tel. 606 435 909

 

 

 

źródło: http://www.hubertusspalski.pl

Pin It